Što je žena bez torbe?

Zapravo ne znam. Žena bez torbe je u rangu Jetija, nemani iz Loch Nessa i sličnih bića koja navodno postoje ali nitko za to nema čvrstog dokaza. Ajd, pretjerujem. Sigurno ima poneka ali o njima se malo toga zna. Čak niti ne poznajem nekog tko poznaje ženu bez torbe.

A što je žena s velikom tobom? E to je isto posebna sorta ludila kojoj sama svjedočim.
Sanja Pilić je predivno objasnila razliku između života žene s velikom i života žene s malom torbom. Sve je stavila na svoje mjesto, sve obrazložila, svaku sam joj rečenicu dvaput pročitala, na svaku kimnula glavom potvrdno ali svojih se torbetina nisam riješila.

Ova zadnja, koja je razlog ove priče, nije samo obična velika torba. To je zapravo putna torba. Ne lažem. Rekla mi je prodavačica. Gledala me neko vrijeme dok sam ju prebacivala s ramena u ruku pa na drugo rame, pa amo pa tamo tražeći u ogledalu potvrdu da me se ipak vidi iza torbe.

Gordana Brkić Žagar

Uvijek budi svoja. Osim ako možeš biti jednorog. Onda uvijek budi jednorog.

Gospođo, ovo vam je putna torba… – pokušala je i odustala kad je vidjela srdašca zaljubljenosti u mojim očima. Mooooja nooovaaa veeeelika torba u koju može stati sve na svijetu! Sve na svijetu je jedan mali rokovnik i tri kemijske olovke, navika iz prošlih vremena iako sve u mobitel zapisujem. Dva kamena…ne bih sad objašnjavala ali imam dva manja kamena u torbi, onda dva etuia za naočale i dvoje naočale koje nikad nisu u tim kutijama, žvake normalne i one rifuzo koje su se rasule iz prethodnog paketića, parfem, tri upaljača, novčanik, papirnate maramice, stari plaćeni računi, novi koji još čekaju plaćanje, dvije maske za lice, ruž koji ne koristim jer, jebiga, koristim maske. I dva mobitela. I da ima još stvari ostalo bi mjesta u torbi za kilu jabuka, hranu za mačke, kruh i pola litre deterdženta za suđe i posuđe. Probala sam-stane.

To, naravno, ne znači da se svakodnevno ne nađem u situaciji da sam bez upaljača, ili kemijske, ili se vraćam po mobitele ili kupujem nove očale za vid jer su ove iz torbe ostale ostavljene pitaj boga gdje.
Drugim riječima, velika torba apsolutno ne znači da ste organizirana osoba. Naprotiv.

Dok upravo sjedim na terasi, bez ključa od kuće koji je trebao biti u torbi, pokušavam se sjetiti kada sam to točno od klinike koja je sve što joj je u životu trebalo nosila u džepovima traperica, postala žena s torbom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)