Rock and roll Starci ;)

Nisu mi se još složili dojmovi odličnog koncerta engleske grupe The Cure, ali sam se zato sjetila mog starog teksta nakon jednog rock koncerta ovo ljeto. Vruće je bilo za poluditi, i dečki su stvarno odlično svirali, ali da li zbog vrućine ili godine proizvodnje i ovih na bini i ovih ispred nije tu bilo što bi današnji klinci rekli “vibre”. I iako sam već sto puta rekla da neću više ići na te koncerte jer mi pokvare one slike iz mladosti opet mi vrag nije dao mira. I neka. Guštala sam prošli tjedan, a po reakciji publike nisam bila jednina.

Pa ovako nekako je to bilo ljetos…

Zanimljivi su ti “starački” koncerti. Starci na bini, a malo mlađi ili tu negdje u publici. Kad kažem malo mlađi, onda je to stvarno malo 😉

Publika. Sredovječne žene i muškarci.

Dvije su vrste žena. Prve su došle same ili s prijateljicom. Zbigecane. Oblekica, sandale na petu – visina jednoznamenkasti broj. Na rubu dvoznamenkastog. Dekolte obavezan, frizura i tri prsta šminke. Šminka je postojana, koliko može biti na 33°C. Te su stalno u muvingu. Gore, dolje, dolje, gore. Traže nešto. Signal (phone) možda? (eek)

Druge su s partnerom. U toj kategoriji sam i ja. Šminka? Koja šminka? (huh) Haljina tipa vreća, a mogu biti i hlače na laštik. Kosa vezana nekom kopčom. Tenisice ili šlape. Nešto u čemu nas neće boljeti noge jer koncert traje dva i pol sata. Udobnost prije svega. Mi stojimo na mjestu. Zapravo čuvamo ga partnerima jer oni španciraju.

E tu sad počinje zanimljiv dio!

U prvom dijelu koncerta dečki idu po cugu. U jednom smjeru s novčanikom u ruci, a nazad s pivom u ruci, a novčanikom ispod ruke. I tako više puta. Kad smo bili mlađi dečki su išli maksimalno dva puta po cugu jer nismo imali para. Ovi starci imaju. Broj piva ovisi o pogledu partnerice (laugh)

Dok on u nju gleda s onim glupim smješkom, ona mu se spominje…. Što opet? Što opet ja moram vozit? Glupi smiješak ne silazi mu s usana. Zapravo glup je na potenciju. Oko glave.

Kad završi smjer šank, kreće smjer Toi Toi. Mjehur ne drži kao nekad. Gore, dolje, dolje, gore. Ove druge, uključujući i mene i dalje čuvamo mjesto. Postojanije smo od tafta i frizure. Izraz lica dodatno osigurava mjesto.

Da ne mislite da nema i slobodnih muških. O da! Oni su najzanimljiviji. Opušteni. Gledam jednog i suze mi teku. Profil: Velika glava, obrijana naravno. Majica kratkih rukava napeta na cicićima i trbuhu. Ne pokriva pupak. Otišla u širinu. Bermude. Čarape do iznad gležnja. Tenisice.

I sad zatvorite oči i zamislite. Ruke u zraku, plješće i pleše. Noge se u ritmu savijaju u koljenima. A buško? Buško i cicići gore, dole, gore, dolje, pa malo bočno, lijevo desno, desno lijevo. Trbušna plesačica za njega je (eggplant)

Oko parova i ovih slobodnih muškaraca tu i tamo nešto zamiriše. Pokošeno sijeno naravno (sprout). Zdrav život prije svega (laugh)(laugh)

One prve žene se toga klone. Ne puše.

Koncert je pri kraju. Parovi se prvi kupe. Mi ne možemo čekati da ne upadnemo u gužvu na izlazu. Razum prije svega.

Ej dragi, ja moram negdje pišat.

#osobaB: Samo sam te čekao.

PS Moja Sanja nije mogla zamisliti plesača pa sam ga morala na brzinu skicirati (laugh)

Željka Barbarić, vlasnica brenda
Why Knot Decor i Poneštrica