Glagoljica kao riječki suvenir

Povodom Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva 27.02.2020. u 18h u novootvorenoj Galeriji Poneštrica na Trgu 128. brigade 3a održalo se prvo predstavljanje izlagača i to na temu „Glagoljica kao riječki suvenir“.

Tom prilikom predstavili su se riječki obrti Glud i 3design Šanell koji su povijest našeg kraja pretvorili u motive suvenira koje izrađuju.

Obrt Glud i Ileana i Saša Diminić poznati su po veselim, drvenim slovima glagoljice u funkciji podmetača „za pod padelu“, privjescima i klupama čije noge su u obliku slova glagoljice. Dobitnik je markice Izvorno riječko koja označava autentični suvenir iz Rijeke.

Obrt 3design Šanell i Zlatko i Nella Šakić tvorci su višestruko nagrađivane inovacije temeljene na glagoljici pod nazivom “Slagalica – tropismene glagoljične puzzle”. Ove godine predstavljat će našu zemlju na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi.

Za glazbeni inetermezzo bio je zadužen mladi, riječki glazbenik Borna Benko, dok nas je sa povijesti glagoljice upoznala moderatorica događanja Liljana Pavlović, prof. hrvatskog jezika.

Hvala svima koji su svojim dolaskom uveličali događanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)